За колко време ще продам имота?

Повечето брокери ще отговорят, че зависи от цената. Това не е вярно. Или поне не изцяло вярно. Разбира се, ако цената е над пазарната и имота няма големи предимства, които да оправдаят тази цена тогава просто не говорим за предлагане на имот, а за мечти!  Нека да говорим за краткосрочните продажби до шест месеца от обявяване на имота за продажба. Как да преценим дали имота ще се продаде след 1 или след 6 месеца? Това понякога е много важно.

  • Брокерите продават имотите по-бързо. Това е факт, ако наемете правилен брокер ще продадете по-бързо.
  • Ако имота е чист, подреден и светъл и мирише добре, ще го продадете по-бързо!
  • Ако сте готови с всички необходими документи, ще продадете по-бързо имота.
  • Ако можете да показвате имота по всяко време, включително през уикендите, ще го продадете по-бързо.
  • Ако не присъствате лично на огледите, ще продадете имота по-бързо.
  • Ако държите сметка на брокера си колко обаждания е получил за имота и на колко клиенти го е показал, ще го продадете по-бързо.

Защо да работя с брокер?

За всеки клиент разноските по сделката имат значение. Защо е добре да прецените дали ще ползвате брокер в началото и какво трябва да знаете?

Брокерите познават пазара и тенденциите, защото ежедневно в продължение на години се срещат с продавачи и купувачи. Те познават изцяло процесите на предлагането, търсенето, преговорите и завършването на сделките.

Част от имотите се предлагат само чрез брокери и ако харесате такъв имот, няма как да избегнете плащането на комисиона. Важи и обратното – много професионалисти имат доверени купувачи, които са ги наели и няма да видят частна обява, освен ако техния брокер не им я препоръча.

Ако сте решили да ползвате брокер е добре да се срещнете с няколко и да изберете най-надеждния, защото таксите са еднакви и е по-добре да работите с брокер от по-висока класа.

Ако наемете брокер от самото начало той ще е с вас през целия процес на сделката и ще свърши повече работа за вас, много клиенти дълго се колебаят дали да наемат брокер и след това, когато така или иначе направят сделка с брокер остават с усещането, че не е работил достатъчно. Факт е обаче, че за брокерите се съди по резултата.

 

Започнете процеса на продажба с безплатна оценка на имота

Стойността на недвижимите имоти и цените на жилищата се променят с пазара, така че можете безплатно да получите оглед на сегашната стойност на имота си, като заявите във формата по-долу...

Нашата необвързваща, безплатна услуга по оценка на имота ви включва:

  •      Оценка на това, което струва имота в днешния пазар
  •      Подробен доклад за движението на цените на недвижими имоти във вашия район
  •      Освен оценкат,  ние можем да ви държим в течение с пазара на имоти, ако        момента за продажба още не е дошъл.


Просто попълнете формуляра по-долу и ние ще направим всичко останало

 

Поискай оценка